Zola Budd loopt Brussels Marathon (op loopschoenen)

De legendarische Zuid-Afrikaanse atlete Zola Budd zal op 7 oktober de Brussels Marathon lopen. Het wordt de eerste marathon in Europa sinds Londen 2003 voor de 'blotevoetenloopster'.

Budd is ex-wereldrecordhoudster op de 5000m, werd wereldkampioene veldlopen, maar is wellicht nog bekender als de atlete die het grootste deel van haar carrière blootvoets liep.

Zola Budd stopte na het WK veldlopen van 1996 met competitiesport. Inmiddels is ze moeder van drie kinderen, maar vooral: ze is ook sportief terug! Eerder dit jaar liep ze de Two Oceans Marathon in en rond Kaapstad en op 3 juni staat ze aan de start van de 89 km lange Comrades Marathon, eveneens in haar thuisland.

“De Brussels Marathon wordt een nieuwe uitdaging”, blikt Zola Budd al vooruit. “Ik heb nog niet vaak de kans gehad om in België te lopen en kijk er erg naar uit om de Europese hoofdstad al lopend te ontdekken. Een marathon is voor mij een de ideale manier om een stad of regio te leren kennen.”

De Brussels Marathon & Half Marathon vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober. Naar schatting 11.000 lopers uit meer dan 30 verschillende landen zullen aan de start staan van een van de afstanden.

Naast de marathon is er ook nog een halve marathon, mini-marathon 4 km, ladies run 4 km en Chiquita Kids Run over 1 km. Het parcours start aan het Jubelpark en loopt via de mooiste plekjes van onze hoofdstad richting Tervuren, om te finishen op de Grote Markt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.