Zoë heeft de Tour uitgelopen

Zoë Romano is aangekomen op de Champs Elysees. Romano legde voor een goed doel het 3.360 km lange parcours van de Tour al lopend af.

Romano was de eerste vrouw die op haar eentje dwars door de Verenigde Staten liep. Haar doel was om nu ook de eerste vrouw die de Ronde van Frankrijk uitloopt te worden. De lerares Spaans vertrok op 18 mei aan haar tocht. Iets meer dan twee maanden later komt ze eindelijk aan in Parijs.

Het parcours van de 100ste Ronde van Frankrijk bestond uit 21 etappes, waaronder vijf heuvelachtige en zes bergetappes. Vooral voor die laatste was ze bevreesd, met als uitschieter de rit met de dubbele beklimming van Alpe d’Huez.

Zoë legde iedere dag meer dan een marathon af en dat gedurende 9 weken, 6 dagen per week. Haar vriend Alex Kreher heeft haar op de voet gevolgd en zal een documentaire maken over de actie. De opbrengst van deze stunt gaat naar het World Pediatric Project.

“Ik heb het gedaan! Ik heb langs sommige van de mooiste monumenten van de wereld gelopen met mijn familie en Dustin aan mijn zijde”, stond na afloop op haar facebook-pagina te lezen. 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?