Zoals de traditie het wil: goed weer voor klassieker

De overgang van zomer naar herfst, dat betekent ook: tijd voor een nieuwe Dwars door Mechelen. De 12de editie, onderdeel van Generali presents Running Tour, krijgt opnieuw goed weer.

De organisatie verwacht zondag ongeveer 4000 lopers voor een tocht van 1, 5 of 10 kilometer door de historische Mechelse binnenstad en langs de prachtige oevers van de Dijle. Ook Eva Daeleman (twee jaar geleden nog op de cover van ons magazine) verschijnt aan de start. Daeleman woont al 5 jaar in Mechelen en heeft de loopmicrobe al even te pakken. Ook toploper Kjell De Hondt tekent present. Hij schreef vorig jaar Dwars door Mechelen op zijn naam en wil graag voor een bisnummer zorgen bij de Maneblussers.

Jong & oud

Dwars door Mechelen is er voor jong en oud. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de leuke Chiquita Kids Run. De kinderen lopen in Mechelen over een parcours van 1 kilometer en krijgen op voorhand een Chiquita T-shirt. Na de inspanning ontvangen de lopertjes een unieke medaille en een lekkere Chiquita-banaan.

Bovendien zijn de weergoden, zoals de traditie het wil, Mechelen gunstig gezind! Met temperaturen tot 20 graden wordt het een aangenaam loopweer. Een leuke sportieve nazomerdag!

Inschrijven op de dag zelf is perfect mogelijk. Vanaf 12u kan je je in Sportpark De Nekker inschrijven voor de 5 of 10 km. Inschrijven voor de Chiquita Kids Run is mogelijk vanaf 12u op de Grote Markt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?