Zo wordt alleen lopen extra leuk!

De sport- en keuringsartsen roepen samen met Gezond Sporten Vlaanderen (GSV) op om te blijven sporten, ondanks de strenge corona-maatregelen. Want bewegen is belangrijk om fit en gezond te blijven!

Het advies luidt wel om bij voorkeur in je eentje te sporten of in kleine groepjes (van max. 2 personen en min. 1 meter afstand houden). Als je gewend bent om in een grotere groep te lopen, is dit misschien wel een domper op de feestvreugde. Maar alleen lopen is ook plezant, zeker als je deze tips volgt:

Zorg voor een leuk muziekje of een podcast
Sommigen verkiezen de stilte tijdens het lopen, voor anderen werkt muziek oppeppend en motiverend (of zelfs therapeutisch!). Geniet van je loopsessie in je eentje door naar je favoriete muziek te luisteren of eindelijk dat nieuwe album van je lievelingsgroep te checken op Spotify. Je kan ook naar een podcast luisteren. Dan vliegt de tijd voorbij en je leert er nog iets door bij ook!

Verken eens een andere looproute
Nu je ‘noodgedwongen’ alleen moet lopen, kan je misschien eens een ander loopparcours uitproberen? Ga op ontdekking in je eigen buurt of fiets/rijd met de auto naar een nabijgelegen bos of park. In een nieuwe omgeving gaat de tijd sneller voorbij en wie weet ontdek je wel verborgen pareltjes waar je het bestaan nog niet van afwist!

Voorzie een beloning
Denk tijdens het lopen aan iets leuks of lekkers waarmee je jezelf na afloop gaat verwennen: een warm bad, een lekkere chocomelk met een koekje, een hele avond onder je dekentje in de zetel met Netflix,… Dit motiveert je om goed te lopen zodat je sneller thuis bent om volop te genieten van de welverdiende beloning!

Gebruik een running app om je loopsessie te delen met anderen
Je kan dan wel niet ‘fysiek’ samen lopen maar je kan je looptoertje uiteraard wel delen met al je virtuele loopvrienden, bijvoorbeeld via Strava of een andere running app. Het motiveert je om goed te lopen en wie weet zet het je running buddies ook wel aan om te gaan sporten!

Ten slotte nog een laatste tip tijdens je solo-looptoertjes: geniet ervan! Het gaat misschien niet vanzelf, zo in je eentje, maar de beweging en de frisse lucht bieden je niks dan voordelen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?