Zo traint een topper als Dafne Schippers (video)

Dafne Schippers vertoeft momenteel in Zuid-Afrika voor een trainingsstage. De Nederlandse spurtkoninging toont af en toe hoe haar trainingen eruitzien.

Dankzij sociale media krijgen we wel vaker een inkijk in het leven van topsporters. De Nederlandse spurtster Dafne Schippers is daar een uitstekend voorbeeld van tijdens haar stage in Zuid-Afrika.

Schippers legt in een blogpost uit waarom ze naar het zuiden trok: “De belangrijkste reden is de warmte. Zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen, zijn je spieren in deze temperaturen al snel diep en diep warm. Door de warme spieren kan je meer kwaliteit leveren in de trainingen. Zo gaan de loopjes vanzelf wat harder waardoor je lichaam een extra trainingsprikkel krijgt. We trainen hard en als vanzelf voel je na een paar dagen flink de trainingsvermoeidheid toeslaan. Door de warmte voel je toch minder stijfheid en gaat het herstel vlotter. Je lijf is anders gezegd beter geolied, de doorbloeding gaat sneller waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.”

Maar er is ook nog een andere reden waarom Schippers in Zuid-Afrika zit: “We kunnen hier hele dagen outdoor trainen. In Nederland is het nu te koud voor kwalitatief goede trainingen. Daardoor zijn we genoodzaakt binnen te trainen en kan je geen lange afstanden lopen (maximaal 100 meter). Om te werken aan je inhoud wil je in deze periode juist langere afstanden lopen. Daar leent de outdoorbaan hier zich uitstekend voor.”

Op haar Instagram-account post Schippers soms ook video’s van haar trainingen. Hieronder zie je er enkele van.

And go! #feelingstrong #80meters

Een video die is geplaatst door Dafne Schippers (@dafne_schippers) op

Pull-ups… 💪🏼💪🏼💪🏼

Een video die is geplaatst door Dafne Schippers (@dafne_schippers) op

Technically not perfect but the snatch in a new PB: 60 Kg! 💪💪💪

Een video die is geplaatst door Dafne Schippers (@dafne_schippers) op

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?