Zo maak je je loopschoenen winterbestendig

+ Maak je eigen sneeuwspikes (video tutorial).
In het januarinummer van running.be magazine delen we tips om je loopschoenen winterproof te maken. Met enkele schoenaccessoires zorg je er namelijk voor dat je ook in winterse omstandigheden (lees: op sneeuw, ijs of gladde wegen) rechtop blijft en je zo geen training hoeft te missen. Yaktrax zijn bekende sneeuwspikes, waarmee je Belgische winters kan doorstaan. Maar er is nog een alternatief voor wie niet wil investeren in dit schoenaccessoire. Je kan namelijk ook je eigen sneeuwspikes maken! 
Wie een ouder paar loopschoenen heeft liggen (dat nog niet versleten is), kan experimenteren met een beproefde en budgetvriendelijke methode: doe-het-zelfspikes. Het principe is eenvoudig en niet onbekend voor wie weleens spikes in zijn of haar schoenen schroeft (voor het lopen op de piste of een veldloop). In gewone loopschoenen zitten natuurlijk geen speciale gaatjes, maar dat hoeft ook niet. In schoenen waarvan de zool dik genoeg is, kan je met behulp van een schroefboormachine zelf kleine 13 mm zeshoekige plaatschroefjes vijzen (die je bij elke doe-het-zelfzaak kan kopen). 
De doe-het-zelfspikes hebben als grote voordeel dat je de schoenen kan dragen die je het meest gewend bent en ze geven nauwelijks extra gewicht. De schroefjes (10-12 stuks onder elke voet is ruim voldoende) geven je schoen een betrouwbare grip op samengepakte sneeuw en ijs. 
Onderstaande video geeft je extra info en toont je hoe je je schoenen van spikes voorziet. Meer weten over hoe je je schoenen winterproof maakt en je voeten droog houdt? Lees het volledige artikel in running.be magazine. Nu in de winkel, in de webshop of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?