Zo loop je over het witte tapijt (VIDEO)

Vrijdagnacht is het (eindelijk) begonnen met sneeuwen in België en voorlopig is het landschap bedekt met een wit laagje. Dat betekent echter niet dat er niet meer gelopen kan worden.

Vele mensen blijven binnen als het heeft gesneeuwd, maar het witte tapijt hoeft niet te betekenen dat er niet meer gelopen kan worden. Hier zes tips voor lopers die toch naar buiten willen!

DRAAG ICE GRIPPERS
Ice grippers zijn een soort sneeuwkettingen voor sportschoenen. Ze bieden meer grip en vertrouwen bij het lopen in de sneeuw. Met ice grippers zal je niet meer uitglijden of vallen.

PROBEER SNEEUWSCHOENEN

Sneeuwschoenen zien er misschien onhandig uit, maar nog meer dan ice grippers bieden ze meer zekerheid. Het lopen met sneeuwschoenen is wel wat anders dan het traditioneel lopen.

SCHROEVEN ONDER JE SCHOENEN VOOR MEER GRIP

Ice grippers bieden meer zekerheid, maar wie dit investering niet wil doen, kan zijn eigen sneeuwschoenen maken door schroeven in de zolen te steken.

DRAAG EEN SPECIALE MUTS

Wanneer het sneeuwt, kan het gebeuren dat die in je gezicht waait. Daarom is het aangeraden om een muts te dragen met een klep. Deze beschermt je beter tegen de sneeuw. Een hoofdband om je oren te beschermen is ook een aanrader!

KOOP TRAIL SCHOENEN

Trailers hoeven weinig aanpassen door te voeren in de winter. Zij kunnen hun gewone trail loopschoenen aanhouden om door de sneeuw te lopen. Die zijn meestal waterdicht en bieden meer grip.

TWEE PAAR SOKKEN

Om te voorkomen dat je koude voeten krijgt, is het aangeraden om twee paar sokken te dragen. Best combineer je een dunne sok met een dikke. Er moet wel rekening mee worden gehouden dat sommige schoenen ineens te klein zijn. Het is dan ook aangeraden om een schoen te kopen die een halve maat groter is dan je normale maat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?