Zo kom je van die kater af!

Heb je de jaarwisseling iets te enthousiast ingezet? Met deze tips raak je snel van die vervelende kater verlost!

* Gun jezelf voldoende rust en slaap. Zo kan je lichaam optimaal herstellen en krijgt je lever tijd om de alcohol in je bloed af te breken. Ter info: om 1 glas alcohol te ‘verwerken’, heeft je lever ongeveer anderhalf uur tijd nodig.

* Drink voldoende water, de hele dag door. Zo vul je het vochttekort in je lijf aan.

* Eet, ook al heb je niet veel honger na je uitspattingen van gisteravond. En dan bedoelen we niet vettigheid of snoep, want zo krijgt je lever het nog zwaarder te verduren. Kies voor gezonde kost, bij voorkeur fruit en groenten. Die bevatten veel vezels, vitamines en vocht, en daar snakt je lichaam naar als je met een kater zit! Fruitsap is een aanrader, omdat dit de zuurtegraad en bloedsuikerspiegel in het lichaam weer op peil brengt. Op vlak van groenten zijn wortels echte “antikatertoppers”. Ze zitten boordevol bètacaroteen, wat je lever helpt bij het ontgiften.

* Als je je écht slecht voelt, kan je een aspirine of pijnstiller nemen. Doe dit echter niet op je nuchtere maag, en overdrijf er uiteraard ook niet mee! Blijf weg van antikaterpillen: ze kosten veel geld en het is niet bewezen dat deze ‘wondermiddelen’ echt werken. 

* Sporten om je kater uit te zweten is geen goed plan, dus doe dat niet! De dagen na je kater kan je uiteraard wel weer sporten. Werk jezelf dan maar lekker in het zweet, zodat alle afvalstoffen uit je lijf zijn!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?