Zo draag je zorg voor je loopschoenen!

Je loopschoenen zijn een belangrijke investering. Daarom is het belangrijk dat je ze fatsoenlijk onderhoudt zodat je er lang plezier aan beleeft. Dat doe je zo!

Loopschoenen moet je goed onderhouden. In feite komt het erop neer dat je er zorg voor moet dragen als een brave huismoeder of -vader!

3 gouden tips:
1. Modder verwijder je onmiddellijk na het lopen met een vochtige doek. Heb je geen tijd of zin? Laat je schoenen dan eerst drogen en borstel het vuil er nadien af.
2. Schoenen nat na een regenloopje? Haal de zolen eruit en laat ze drogen. Opgelet: leg ze nooit op de verwarming of rechtstreeks in de zon. Gebruik zeker ook geen haardroger, want hierdoor kunnen ze vervormen en verkleuren.
3. Stop je loopschoenen nooit (maar dan ook nooit!) in de wasmachine om er jezelf makkelijk van af te maken. Ze kunnen scheuren en de technische eigenschappen kunnen aangetast worden. Hetzelfde geldt voor de droogkast. Daar horen geen loopschoenen in thuis!

Vuile loopschoenen was je zo:
1. Haal de de zool uit de schoen en was hem indien nodig met warm water, wat zeep (geen javel!) en een zachte borstel of spons.
2. Was de rest van de schoen op dezelfde manier.
3. Dep met een vod zo veel mogelijk water uit de binnenkant van de schoen.
4. Stop krantenpapier in de schoen om het vocht te absorberen. Na ongeveer 12 uur is de schoen droog. Laat hem niet drogen op of vlakbij een warmtebron. Kamertemperatuur is ideaal.
5. En blijf dus ver uit de buurt van die wasmachine en droogkast hé!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?