Zo bereid je je in het vlakke Vlaanderen voor op de UTMB!

Voor een ultratrail in de bergen moet je je niet per se gaan voorbereiden in de Ardennen. Schotenaar Ken Rottiers heeft in zijn gemeente dit paadje met 9 (!) hoogtemeters op de brug over de E19 uitgekozen om zich voor te bereiden op de Ultra-Trail du Mont-Blanc.

Wie in het vlakke Vlaanderen de nodige hoogtemeters wil doen, legt best enige inventiviteit aan de dag. Ken Rottiers ging in thuishaven Schoten op zoek naar een geschikt trainingsplekje om zich voor te bereiden op de Ultra-Trail du Mont-Blanc. Zijn oog viel op een paadje dat uitkomt op de brug over de E19.

“Ik heb hem Mount Kenji gedoopt”, zegt Rottiers op zijn Facebook-pagina. “Een zotte helling van de volle 9 hoogtemeters in het centraal massief van Schoten. Deze gaat me helpen de UTMB te overwinnen!”

Een Facebook-vriend van Rottiers rekende al even uit dat hij de Mount Kenji ‘slechts’ 1.111 keer op en af moet lopen om het aantal hoogtemeters van de UTMB (170 km & 10.000 hm) te evenaren. De Schotenaar deed afgelopen zomer alvast de nodige ervaring op tijdens de TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie), een van de ‘kortere’ afstanden van de UTMB. Hij overwon de 119 km en 7.250 hm toen in 27u40’15”, goed voor de 567e plaats.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?