Zeven marathons in zeven dagen

Hugo Derycke legt deze week zijn marathon-Ronde van West-Vlaanderen af. In zeven dagen tijd zal de 42-jarige Avelgemnaar evenveel marathons tot een goed einde proberen te brengen.

Hygo Derycke (foto acneg)
Derycke is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft niet-alledaagse sportprestaties. Hij zwom vorig jaar al eens de zeventien km lange Straat van Gibraltar tussen Europa en Noord-Afrika over en twee jaar geleden nam hij de triatlon van Almere over de volledige afstand voor zijn rekening.

Nu maandag 13 juli vertrekt Derycke om 16 uur aan de eerste van zeven marathons in een week tijd. Als alles volgens plan verloopt, rondt hij zijn opmerkelijke prestatie zondagavond af.

Voor de zevendaagse monsterloop trainde hij 2.700 km. “Ik weet hoeveel dagen vooraf ik daaraan moet beginnen. En pas dan lukt het mij ook”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Dat was onder andere het geval toen ik de Nacht van Torhout liep: 100 km in 9.30 uur. Dat was goed. Tot op de dag voordien had ik alles uitgekiend om mij perfect te kunnen voorbereiden. Ik heb dat nu ook voor die zeven marathons gedaan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?