Zet het nieuwe jaar al lopend in!

Zet je sportieve voornemens meteen in daden om! Nu zondag 8 januari kan je het nieuwe jaar op een gezonde manier inzetten met de Nieuwjaarsrun Oostende.

Samen met familie, vrienden of collega’s kan je lekker gaan uitwaaien en je laten onderdompelen in het winterse decor rondom de Oostendse zeedijk. Het parcours is overwegend glooiend en gaat over het rulle zandstrand, doorheen de duinen en over de zeedijk.

Om 11.00 uur stipt wordt de gezamenlijke start gegeven van de 6 km en de 15 km op de zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers, waar ook de aankomstlijn zich bevindt. 

Inschrijven kan je zondag nog vanaf 9.00u in de inschrijvingstent naast het Stedelijk Zwembad (Koninginnelaan 1, 8400 Oostende). Op de officiële website kan je het daginschrijvingsformulier nu al invullen om tijd te winnen.

LOOP DE ZEE IN!

Ook een dag eerder, op zaterdag 7 januari, kan je al gaan lopen in Oostende. Het gaat dan wel om een iets kortere afstand dan de Nieuwjaarsrun met als startplaats het strand en aankomstplaats… de zee!

De Nieuwjaarsduik in Oostende is een jarenlange traditie die nog steeds even populair is. Meer dan 3.500 enthousiaste duikers schreven zich al in en zaterdag worden er opnieuw meer dan 6.000 ijsberen op het Groot Strand verwacht. Met een temperatuur van het Noordzeewater van 8,5°C wordt het één van de warmste edities in jaren en is het ook voor iets mindere helden een haalbare uitdaging.

Traditioneel nemen ook tal van bekende gezichten deel zoals Gella Vandecaveye en Jackson (van Allez Allez Zimbabwe). Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11.00 uur naast het Stedelijk Zwembad in Oostende. Net voor de Duik is er de spectaculaire massa warming-up en de Duik zelf vindt plaats om stipt 15.00 uur op het Groot Strand voor de Drie Gapers.

Voor 8 euro krijgen de deelnemers exclusieve toegang tot de deelnemerszone, omkleedruimte, Choco!Choco, een toffe muts, een gratis Smeets jenevertje, een Red Bull, een stevige opwarming door de Health City-instructoren, warme soep na de duik, een prijzentas achteraf en uiteraard… ijskoud Noordzeewater! Wie verkleed komt, maakt bovendien kans op mooie prijzen van de Nationale Loterij of het Vlaams Neutraal Ziekenfonds.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?