Zestiger sterft tijdens joggen

Een 66-jarige jogger is afgelopen weekend dood aangetroffen in het Kloosterbos in Wachtebeke. Zijn loopvrienden probeerden hem nog te reanimeren, maar hulp kon niet meer baten.

Een groepje van vijf joggers op leeftijd waren zondagochtend aan hun wekelijks tochtje door het Kloosterbos bezig, toen ze een man bewusteloos zagen liggen naast het parcours. Aan de kledij herkenden ze direct dat het ging om Antoine Heirman, een bevriende joggende zestiger.

“We merkten meteen dat de situatie zeer ernstig was”, zegt Pierre Heesakkers in Het Nieuwsblad. “Ik begon direct te reanimeren en hartmassage toe te passen. Twee passerende jogsters hadden een gsm bij en konden de hulpdiensten verwittigen. Alle hulp kwam echter te laat.”

Volgens zijn vrienden was Heirman een erg sportieve man. Zo liep hij ooit een marathon en stapte te voet naar Santiago De Compostella. De vijf lopers hadden hem al vaak voorgesteld met hen op zondag mee te lopen. “Dat is gezelliger en ook veiliger, maar Antoine hield er van om alleen aan zijn conditie te werken en liep liever solo in dit bos. We zullen steeds aan hem denken als we hier voortaan op zondag langs lopen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.