Zelzate zoekt beste lunchwandelaar

De tijd van goede voornemens formuleren komt er stilaan aan. "Meer sporten of meer bewegen" zal bij veel mensen zeker bovenaan staan. Ook bij de schepen van Sport van de gemeente Zelzate...

Schepen van Sport Luc Van Waesberghe (sp.a) en de sportdienst dagen het gemeentepersoneel uit om in 2021 samen 7500 kilometer te stappen. Die afstand is niet lukraak gekozen. Het is de gecumuleerde afstand van en naar de vier verbroederingsgemeenten van Zelzate: het Franse Aubenas (945 km), het Zwitserse Sierre (880 km), het Italiaanse Cesenatico (1300 km) en  het Duitse Schwarzenbek (625 km).

“Elke gewandelde kilometer tussen 12u en 14u wordt geregistreerd via Strava“, legt sportfunctionaris Els De Smet uit in Het Nieuwsblad. “De sportdienst houdt een klassement bij en per kwartaal wordt een prijs uitgereikt aan de ‘lunchwandelaar’ die het meeste kilometers heeft afgelegd.”

“We vinden het als bestuur belangrijk om onze mensen bewust te maken dat even de benen strekken, wonderen kan doen”, voegt schepen Van Waesberghe eraan toe. “Onderzoek wijst immers uit dat een halfuur per dag wandelen al een positieve invloed heeft op de gezondheid en op het gemoed.”

Let’s move is dan ook hét devies voor 2021!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?