Zele krijgt schepen van Roparun

Vanaf januari krijgt Zele een schepen die bevoegd is voor de doortocht van de Roparun door de gemeente. Met 'Roparun door de Zeelse Far West' werd ook meteen het thema voor 2013 bekend gemaakt.

De Roparun is een grootschalige jaarlijkse estafetteloop voor het goede doel met start in Parijs en finish in Rotterdam. En via Zele, mogen we daar gerust aan toevoegen, want de Oost-Vlaamse gemeente maakt van elke doortocht een feest en werd daarvoor al drie keer uitgeroepen tot Roparunstad door de deelnemers.

De Roparun is zo belangrijk geworden voor Zele dat schepen Sabine Hoogewys vanaf januari ‘Roparun weekend’ aan haar bevoegdheden mag toevoegen. “Roparun werd intussen het feest bij uitstek in Zele”, zegt Hoogewys in Het Laatste Nieuws. “Roparun is zo groot en zo Zeels geworden, dat het echt nodig is om een aanspreekpunt te hebben binnen het schepencollege en ik ben heel tevreden dat ik dat mag zijn.”

FAR WEST

Ondertussen is het thema voor de doortocht in het volgende Pinksterweekend ook bekend: ‘Roparun door de Zeelse Far West’. Dit jaar was het thema ‘Zils volksfest’, het jaar voordien liep de gemeente vol stripfiguren. “Uit een dertigtal voorstellen kozen we de drie beste thema’s uit. Na een stemming bleek dat de meerderheid dit jaar koos voor het thema Far West”, zegt Jan D’hauwer, woordvoerder van de organiserende Kloddelopers.

Na het bekendmaken van het thema rezen onmiddellijk al enkele ideeën. “Zo zouden we het gemeentehuis voor de helft in indianen willen inkleden en voor de helft in cowboys”, zegt D’hauwer. “Maar dit is pas de aftrap van de campagne. We hebben een half jaar de tijd om het thema uit te werken en we willen dan ook alle Zelenaars oproepen om mee te denken en actief deel te nemen.”

LOPEN TEGEN KANKER

Voor de voorstelling van het thema zakte Arry Wezmer, de woordvoerder van Roparun Nederland, af naar Zele. Het was de eerste keer dat hij in de Roparunstad kwam. De man was heel enthousiast over het nieuwe thema en hij legde nog eens de nadruk op het belang van Roparun, dat zijn winst elk jaar schenkt aan projecten die trachten de kwaliteit van het leven van mensen met kanker zoveel mogelijk te verbeteren. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?