Zele krijgt er een Roparunteam bij

De Roparun-gekte in Zele blijft maar uitbreiden. De gemeente heeft al een schepen met speciale bevoegdheid voor dit loopfeest en krijgt er met de Moerenlopers ook een tweede Roparunteam bij.

De Kloddelopers waren al een vaste waarde aan de start van de Roparun, een jaarlijkse estafetteloop voor het goede doel van Parijs naar Rotterdam. Nu krijgen ze er met de Moerenlopers nog een tweede Zeels team bij.

De Moerenlopers zijn een verzameling sportievelingen uit de Adolf Van der Moerenstraat. De buurtbewoners feesten al een vijftal jaar mee als de deelnemers van de Roparun door Zele trekken. Het kriebelde dan ook om zelf eens deel te nemen aan de estafetteloop en de inschrijving voor de volgend editie is nu ook een feit.

De Moerenlopers hebben al wat raad ingewonnen bij de Kloddelopers. “Zij stonden meteen klaar met advies”, zegt Evy Beirnaert van de Moerenlopers in Het Laatste Nieuws. “Wij zullen geen concurrenten zijn. We hopen de estafetteloop vooral uit te lopen en te fietsen. Het wordt een uitdaging, want we hebben ook teamleden die nog maar één of twee jaar lopen.”

Het team bestaat uit acht lopers, twee fietsers en twee sportievelingen die lopen en fietsen. “Op dit moment traint iedereen nog apart, maar tijdens de Ronde van Zele zullen we al eens samen trainen”, aldus Sarah Van Snick. Het team kon ook al vijf chauffeurs, twee organisatoren en twee kinesisten strikken. Nu zijn ze nog op zoek naar mensen die willen instaan voor de catering.

Hoewel een deel van de vaste feestvierders nu de loopschoenen aantrekt, houdt dat de bewoners niet tegen om er tijdens de doortocht van Roparun een groot feest van te maken. “We gaan een cowboy- en indianendorp inrichten, maar over de uitwerking moeten we nog nadenken”, zegt Koen De Rijcke. “De sfeer zal uitzinnig zijn als ons team door de wijk loopt.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?