Zegegebaar kost marathonwinnaar 1100 euro (video)

Het zal je maar overkomen: een belangrijke marathon winnen en door een zegegebaar de helft van het prijzengeld mislopen. Deze Trevor Hofbauer kan erover meespreken.

Het is tegenwoordig wat met de nationale marathonkampioenschappen. In ons land won de snelste loper niet en ook bij de noorderburen was de medailleverdeling geen simpele opgave.

In Canada bestond er het voorbije weekend dan weer geen twijfel over de winnaar. Trevor Hofbauer mag zich een jaar lang de beste Canadese marathonloper noemen. Hij won in Toronto, en dat is best opvallend. Het was voor Hofbauer nog maar zijn eerste marathon.

De debutant klokte af in 2u18’06”. En die tijd kostte hem vreemd genoeg zo’n 1100 euro. Want in het wedstrijdreglement staat dat de winnaar een bonus krijgt van ongeveer 1100 euro als hij onder de 2u18′ duikt. En dat was voor Hofbauer absoluut mogelijk, aangezien hij tijdens de laatste meters vooral genoot van de nakende zege en gretig high fives uitdeelde. Uiteindelijk ging Hofbauer met iets meer dan 1000 euro naar huis (in plaats van ruim 2000 euro), en de Canadese marathontitel, natuurlijk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?