Zeer zware straf moet valsspelende lopers ontmoedigen

Het komt steeds vaker in de aandacht: lopers die om allerlei redenen valsspelen. Om daar paal en perk aan te stellen, halen sommige organisatoren het zware geschut boven.

Sommige lopers spelen vals om een snellere tijd neer te zetten, anderen proberen zich dan weer te kwalificeren voor een belangrijke marathon door een loopje met het reglement te nemen. Helaas voor die valsspelers zijn er mensen als Derek Murphy, die vrijwillig personen met minder goede bedoelingen ontmaskert. Denk maar aan de blogster die eerder dit jaar tweede werd in een halve marathon, hoewel ze nog geen 20 kilometer gelopen had.

In China hebben ze het ondertussen helemaal gehad met valsspelers. Een lid van het National Sports Bureau verklaarde aan Xinhua News Agency dat valsspelers voortaan levenslang uitgesloten worden van de wedstrijd waaraan ze deelnamen. De Chinezen hebben wel een beetje genade, want als je een eerste keer betrapt wordt, mag je nog deelnemen aan andere wedstrijden. Maar als je ook in een andere race valsspeelt, word je levenslag uitgesloten van alle loopwedstrijden in China.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?