Zaterdag 17de editie DHL Ekiden met meer dan 600 teams en aanval op 16 jaar oud Belgisch record

Het Runners' lab Athletics Team doet zaterdag op de 17de editie van de DHL Ekiden in Brussel een aanval op het uit 2005 daterende Belgisch ekidenrecord. De DHL Ekiden, die start en eindigt in het Koning Boudewijnstadion, is met meer dan 600 ingeschreven teams de grootste aflossingsmarathon van het land. Na één jaar afwezigheid kozen bedrijven terug massaal voor de Ekiden als hun ultieme teambuildingactiviteit.

Het Runners’ lab Athletics Team zakt zaterdag met een ijzersterk team en torenhoge ambities naar Brussel af. Isaac Kimeli, Simon Debognies, Robin Hendrix, Dieter Kersten, Thomas De Bock en Dorian Boulvin willen beter doen dan de 2 uur, 6 minuten en 57 seconden die Stefan Van Den Broeck, Guy Fays, Frederic Collignon, Rik Ceulemans, Benjamin Barbier en Joeri Schoffelen op 23 november 2005 in het Japanse Chiba op de tabellen gezet hebben.

Japan is de bakermat van de ekiden, maar in België is Brussel de place to be. Meer dan 600 teams hebben zich ingeschreven voor de DHL Ekiden. Ekidenteams bestaan uit zes lopers, die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. De aflossingen gebeuren niet met een estafettestok, maar met een speciaal aflossingslint. Deze zogenaamde ’tasuki’ hangt – voor wie het volgens de regels van de kunst wil doen – van de schouder, schuin over de borst, naar de heup.

Het te kloppen team op de DHL Ekiden wordt dus het Runners’ lab Athletics Team. Maar ook US Braine Waterloo, CS Dyle, ROBA, CA Brabant Wallon, Eendracht Aalst, AC Geraardsbergen, AV Roeselare en Athletic Running Ciney Haute Meuse komen met een sterke bezetting naar Brussel en zijn tuk op een topprestatie. Bij de vrouwen starten Cercle Athlétique Brabant Wallon, AV Roeselare, AC Geraardsbergen, Duffel en ’thuisclub’ Excelsior Brussel als favorieten. Er komen ook gemengde teams aan de start. Ook heeft de DHL Ekiden een apart klassement voor atletiekclubs en voor bedrijventeams.

DHL-koerier ten voordele van SOS Kinderdorpen

De bedrijven die zaterdag met het meest aantal teams naar de Heizel afzakken zijn ING, KBC, EY Belgium, de Europese commissie en natuurlijk ook title partner DHL zelf. “Wij zijn helemaal klaar voor zaterdag”, zegt Danny Van Himste, CEO van DHL Express BeLux. “We zijn verheugd zo veel bedrijven te mogen verwelkomen. Dit wordt een top teambuildingevent waar het welzijn van onze medewerkers centraal staat én we extra aandacht kunnen geven aan SOS Kinderdorpen.”

Voor teams waar deze week iemand ziek of geblesseerd uitgevallen is, heeft DHL een leuke oplossing bedacht. Je kan voor jouw team een DHL-koerier ‘inhuren’ om zaterdag in te springen. Als tegenprestatie vraagt DHL om in de loop van de komende maanden een actie op te zetten ten voordele van SOS Kinderdorpen, het goede doel van de DHL Ekiden.

Lopen in de schaduw van het Atomium

Alle deelnemers aan de DHL Ekiden lopen over de legendarische piste van het Koning Boudewijnstadion, waar de start/finish- en wisselzone is. Daarnaast maakt elke loper nog een mooie lus door het Park van Laken, in de schaduw van het Atomium. Voorafgaand aan de aflossingsmarathon is er de Alpro Kids Run voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zij starten hun 1 km lange looptocht aan de poorten van het Koning Boudewijnstadion en finishen in het stadion.

De inschrijvingen voor de aflossingsmarathon zijn afgesloten. Inschrijven voor de Alpro Kids Run kan wel nog: online tot en met vrijdag 15 oktober en zaterdag ter plaatse vanaf 10u in de erehal van het Koning Boudewijnstadion.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?