Zaterdag 1 mei 2010, Knokke-Heist loopstad bij uitstek!

Op zaterdag 1 mei wordt Knokke-Heist andermaal omgetoverd tot loopstad bij uitstek. Traditiegetrouw zakken alle loopfanaten dan af naar de Vlaamse kuststad.

Er worden 4000 lopers verwacht in Knokke. (foto belga)
Omdat de organisatie vorig jaar andermaal meer deelnemers mocht verwelkomen, werd er aan het concept gesleuteld. Om het event zijn volle groeikansen te geven, starten alle onderdelen in de E. Verheyestraat, nabij sporthal De Stormmeeuw en komen alle lopers aan op de schitterende atletiekpiste van stadion Olivier.

Sportieve kids tussen 6 en 12 jaar kunnen om 14.00 uur schitteren in de Chiquita Kids Run over 1,5 km.

Om 14.30 uur start de Knack Weekend Ladies Run over een afstand van 4 km. Om 14.50 uur is het de beurt aan de deelnemers van de Knokke Jogging om te starten en dit over een vernieuwde afstand van 6,5 km. De hoofdwedstrijd, nl, de Knokke 10K start om 15.30 uur.

Lander Van Droogenbroeck (2de in Oostende en vorig jaar 2de op de Knokke 10K), Guy Fays, Kjell De Hondt (winnaar van Dwars door Dendermonde), Stefan Van den Broek (winnaar va de recente DVV Antwerp 10 Miles) en de West-Vlamingen Bram Coppens, Ghirma Woldu en Alexander Diaz Rodriguez zijn de voornaamste kanshebbers voor de dagzege bij de heren. Hans Janssens moet wegens een blessure aan de voet afzeggen. Ook Antoine Duvivier, voorlopig leider in de tussenstand is afwezig.

Bij de dames is Veerle Dejaeghere de uitgesproken favoriete op de Knokke 10K. Toch wordt er een hevige strijd verwacht tussen haar en West-Vlaming Gwendolyn De Deyne (verrassend leidster in de tussenstand van de Partena Run Classics), Ysabelle Vuillard, Helga Sibick, Nathalie Lambrechts (winnares van de DVV Antwerp 10 Miles) en de lokale Anne-Marie Danneels.

Na het afsluiten van de voorinschrijvingen tellen we al meer dan 2.500 voorinschrijvingen. In totaal worden opnieuw meer dan 4.000 lopers verwacht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?