Wuustwezel lanceert sportambities met exclusief sportshirt

Een prachtig sportshirt ontworpen door An Buermans maakt de ambities van Wuustwezel tastbaar. "In onze gemeente is alles aanwezig om aan sport te doen en met deze actie onderstrepen we onze ambities om iedereen aan het sporten te krijgen", aldus burgemeester Dieter Wouters (CD&V).

Naar aanleiding van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon en de bijna 200 deelnemers uit Wuustwezel past de gemeente haar slogan aan tot: Ruimte om te sporten. Met 71 erkende sportverenigingen, twee sporthallen en drie sportparken kan je stellen dat er in de gemeente ruimte is om te sporten.

De gemeente kent heel wat professionele topsporters zoals Jelena Peeters (schaatsen), Nathan Van Hooydonck (wielrennen) en Marten Van Riel (triathlon), maar telt vooral massaal veel recreatieve sporters. Zo is de Sterke Peer Triathlon een groot evenement waarbij honderden inwoners uit eigen gemeente zich met elkaar meten.

Het nieuwe sportshirt is ontworpen door An Buermans, Antwerpse designer (met roots in Loenhout). An was meteen enthousiast toen ze gevraagd werd. “Ik wil een bepaalde identiteit brengen in kleding, een kleine twist mag altijd. Om die twist aan sportkleding te geven, vond ik een interessante uitdaging.” Ze is allesbehalve een nieuweling in de mode. De ontwerpster begon haar carrière enkele jaren geleden als winnaar van ‘De Designers’, een afvalrace voor ontwerpers op VTM. Ondertussen heeft ze haar eigen label dat gekenmerkt wordt door een frisse en vrolijke stijl.

Het shirt is te koop in de Poort naar het Platteland, Dorpsstraat 36 in Wuustwezel aan de prijs van 19.90 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?