Wozniacki klaar voor marathondebuut in NY

Vorig weekend speelde ze nog de halve finale van de WTA Finals, zondag staat Caroline Wozniacki alweer aan de start van de NY Marathon. De Deense dankt haar goed seizoensslot aan de voorbereiding op de marathon.

Veel tijd heeft Caroline Wozniacki niet gehad om stil te blijven staan bij de verloren halve finale tegen de latere WTA Finals-winnares Serena Williams in Singapore vorig weekend. Zondag staat alweer een nieuwe wedstrijd op het programma, maar dan ruilt ze haar tennisracket wel in voor een paar loopschoenen.

De Deense maakte afgelopen zomer bekend dat ze de NY Marathon zou lopen voor het goede doel. Op dat moment bengelde ze nog rond positie 15 op de wereldranglijst. Sindsdien won ze 34 van haar 44 wedstrijden en werkte ze zich op naar de top acht. “De marathon maakte enigszins mijn hoofd vrij, maar ook fysiek werd ik sterker op de baan. De aankomende marathon heeft me zeker geholpen in mijn sterke tweede seizoenshelft.”

Over de marathon zelf heeft Wozniacki naar eigen zeggen al een aantal nachtmerries achter de rug. “Ik droomde dat ik de finish niet zou halen en afgevoerd moest worden in een rolstoel. Ik weet dat je normaal gezien meer looptrainingen achter de rug moet hebben voor zo’n marathon, maar ik heb zoveel lange wedstrijden gespeeld. Ik sla me er wel door, volgens mij wordt het eerder een mentale dan een fysieke opgave.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?