Word jij een van de Anita’s van 2020?

Think Pink en lingeriemerk Anita bundelen opnieuw de krachten. Een groep van vrouwen met borstkanker krijgt de unieke kans om zich met professionele begeleiding voor te bereiden op de AG Antwerp 10 Miles op 26 april 2020.

Bewegen doet leven: daarover zijn wetenschappers en Think Pink het al jaren eens. Beweging, en een gezonde levensstijl in het algemeen, is cruciaal bij de preventie van onder andere borstkanker. Daarnaast is het een onmisbare factor in het herstel van de patiënten tijdens en na hun behandeling. Door veel te bewegen en te sporten, lopen ze een kleiner risico om te hervallen. Ze voelen zich ook minder vermoeid en neerslachtig.


Om te wijzen op het belang van beweging ter preventie van borstkanker, bundelen het Duitse lingeriemerk Anita en Think Pink al een paar jaar de krachten. Dit leidde tot het ontstaan van het project Anita’s & buddy’s. Hierbij krijgen vrouwen die borstkanker hebben/hadden de kans om zich gedurende 6 maanden voor te bereiden op de AG Antwerp 10 Miles (6 km of 15 km lopen). Ze kunnen rekenen op professionele begeleiding met een team van ervaren coaches, zodat ze volledig voorbereid aan de start verschijnen op zondag 26 april 2020. Tijdens de loopwedstrijd krijgen de Anita’s steun van enthousiaste buddy’s die met hen meelopen om hen aan te moedigen en een hart onder de riem te steken wanneer het moeilijk gaat. Want samen gaat het altijd nog een tikkeltje beter dan alleen!

“Met een dergelijk project willen Think Pink en Anita lotgenoten de kans bieden om een sportieve prestatie te leveren die ze misschien zelf niet meer voor mogelijk hielden na hun ziekte. Dit kan hen opnieuw vertrouwen schenken in hun lichaam. Naast professionele begeleiding kunnen de Anita’s ook rekenen op sportkledij van topkwaliteit, zoals een Anita sportbeha en loopbroek. Dankzij de steun van heel wat gulle sponsors zijn de trainingen en de deelname aan de AG Antwerp 10 Miles gratis. Er wordt enkel gevraagd aan de deelneemsters om minimaal 100 euro aan fondsen te verwerven voor de projecten van Think Pink,” aldus Think Pink voorzitster Heidi Vansevenant.

Wil jij na je borstkankerdiagnose opnieuw sporten? Weet je niet hoe je dit verantwoord moet aanpakken en ben je op zoek naar de perfecte begeleiding? Dan kan je een van de Anita’s van 2020 worden! 
Wil je de Anita’s graag bijstaan om hun sportieve uitdaging tot een goed einde te brengen? Ook dat kan, door symbolisch mee te lopen als buddy!
Schrijf je in beide gevallen zo snel mogelijk in via de website van Think Pink. De eerste trainingen zijn intussen begonnen maar er zijn nog een aantal plekjes vrij!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.