Word een snellere loper met de juiste schoen aan je voeten

In een wereld waarin alles 'harder, better, faster & stronger' moet, willen ook lopers alsmaar sneller en beter lopen. Je kan je afvragen waarom, maar ook: hoé?

Als je jezelf wil uitdagen en je grenzen wil verleggen, ga je meer en slimmer trainen. En dan ga je ook op zoek naar een schoen die je helpt het verschil te maken tussen je vertrouwde comfortzone en zoete glorie…

New Balance lanceert op 5 juni het FuelCell platform: een nieuwe collectie hardloopschoenen (2 trainingsschoenen en 1 paar supersnelle wedstrijdschoenen) met snelheid als uitgangspunt. FuelCell staat voor ‘speed built easy’. Het merk staat bekend om de Fresh Foam serie, waar comfortabele demping voorop staat. De 800-serie van New Balance staat voor de traditionele go-to hardloopschoenen (bijvoorbeeld de 880) waarop je altijd kan vertrouwen en terugvallen.

Met de FuelCell collectie wil New Balance iets extra doen voor de loper die zijn PR’s wil aanvallen. Om zo’n snelle schoen te maken, zijn de ontwerpers aan de slag gegaan met 5 pijlers: aandrijving, grip, gewicht, pasvorm en model. De 5280 (gemaakt voor wedstrijden van 1 mijl, ofwel 5280 feet) is de meest reactieve schoen die New Balance tot nu heeft gemaakt, deels door de harde carbonplaat in de zool, maar voor een groter deel door het nieuwe soort foam. Volgens de ontwerpers van de schoen is de reactiviteit met 20% verbeterd en de grip met 10%. Ook is hij 35% stijver door de unieke combinatie van de koolstofplaat en het nieuwe foam.

New Balance is een merk dat heel nauw contact heeft met zijn atleten. De schoen is ontwikkeld op basis van trainingsdata van verschillende atleten. Zo is rekening gehouden met de stand van de voet tijdens afzet en landing.

De 5280 is een perfecte schoen voor de middellange afstand. Je moet echt snel (liefst min. 15 km/uur) kunnen lopen om er voordeel van te hebben. Hij voelt aan als een spike: wel snel, niet heel comfortabel als je stilstaat of wandelt. Daarom heeft New Balance ook de Rebel en de Propel ontwikkeld, voor de lopers onder ons die wel heel snel willen lopen, maar dat (nog) niet per sé kunnen. De 5280 is geschikt voor wedstrijdafstanden van maximaal 5 km. De Rebel en de Propel bieden meer comfort (de carbonplaat ontbreekt; het nieuwe, zachte en reactieve foam is er wel) en zijn daarom perfect voor langere afstanden. De Rebel lijkt het meest op de 5280, maar zonder het carbon en met een wat steviger bovenwerk.

De Amerikaanse atlete Jenny Simpson (op weg naar haar vierde Olympische Spelen) stond in New York aan de start van de Fifth Avenue Mile. In haar ene hand droeg ze haar vertrouwde racers, de Hanzo S, in de andere hand een prototype van de nieuwe 5280 – met een gewicht van slechts 148 gr zijn deze maar liefst 20% lichter dan de Hanzo S. Vlak voor de start koos ze voor de 5280. ‘Een schoen laat zich het best testen in een pittige wedstrijd’, was haar motivatie. En pittig was het; in de stromende regen knokte ze zich naar de overwinning. Met een seconde voorsprong was ze de rest te snel af! Om maar te zeggen: getest én goedgekeurd door de wereldtop!

Het FuelCell platform wordt gelanceerd op 5 juni… Daar zal je de nieuwe collectie loopschoenen in hun volle glorie kunnen bewonderen. We houden je zeker op de hoogte!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?