Winnaar Wings for Life legt meer dan 90 km af!

Zondag stond de Wings for Life World Run op het programma, een wedstrijd waarbij lopers overal ter wereld het tegen elkaar opnemen. De winnaar leverde een knalprestatie.

Het concept van de Wings for Life World Run – waarvan de opbrengst naar ruggenmergonderzoek gaat – is stilaan bekend. Op verschillende locaties ter wereld starten de deelnemers op hetzelfde moment. Na verloop van tijd vertrekt ook de Catcher Car, die steeds sneller begint te rijden. Eens die wagen je inhaalt, zit je wedstrijd erop. De race in ons land vond de voorbije jaren plaats in Ieper. Ook dit jaar werd er daar gelopen, net als in Oostende en Andenne. Want voor deze editie veranderde het concept in ons land een beetje. De lopers namen deel aan een App Run (net als in andere steden zoals Amsterdam, Madrid en Sydney), waarbij ze de virtuele catcher car moesten voorblijven.

De Belgische resultaten

In Andenne legde Jonathan Bastin de grootste afstand af (26,59 km). Bart Vandenbussche was met 32,97 kilometer dan weer de primus in Oostende, terwijl Tom Chambart in Ieper nog een beetje verder liep (40,66 km). Zoals bekend nam ook Joke van de Veldeenkele weken na haar marathon in Londen – deel. De gewezen Miss België liep 22,71 kilometer en deed zo een beetje beter dan vorig jaar. Trialbiker Kenny Belaey klokte af op 13,71 kilometer.

Internationaal

De winnaar van de wereldwijde wedstrijd met meer dan 86.000 deelnemers (verspreid over 111 locaties en 58 landen) komt uit Zweden. Aron Anderson legde in Dubai 92,14 kilometer af in een rolstoel, waardoor hij Bartosz Olszewski (88,24 km) en Lemawork Ketema (87,16 km) de loef afstak. Giorgio Calcaterra viel net naast het podium. Hij liep 10 meter minder ver dan Ketema. De eerste Belg vinden we terug op de 17de plaats: Stefan Van den Broek. Hij won in 2016 de wedstrijd in ons land en kon daardoor dit jaar deelnemen in het Australische Melbourne. Hij legde er 68,20 kilometer af, twee kilometer minder dan de winnaar in Australië en 10 meter minder ver dan Dominika Stelmach. Zij was wereldwijd de beste vrouw.