Winnaar Nobelprijs voor de Vrede feliciteert sportieve werknemers van Deloitte

Wat als ... een winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede je feliciteert voor je prestaties op het werk? Bij Deloitte weten ze het antwoord op die vraag.

Deloitte is een van de bedrijven waar Energy@Work een schot in de roos is. Dat project zorgt er op allerlei manieren voor dat werknemers gezonder en mentaal sterker worden.

Zo deden de werknemers van Deloitte mee aan een stappenchallenge. Tegen eind april moesten ze 500.000 kilometer stappen. Met Close the Gap verbonden ze ook een goed doel aan de actie. Die organisatie haalt al ruim tien jaar gebruikte computers op bij Europese bedrijven om ze een tweede leven te schenken in scholen en ziekenhuizen in ontwikkelingslanden. Op die manier probeert Close the Gap de digitale kloof tussen arm en rijk te dichten.

Met nog ruim twee weken voor de boeg hebben de mensen van Deloitte hun doel al bereikt. Het zette Desmond Tutu ertoe aan om in een videoboodschap (zie hieronder) zijn felicitaties over te maken aan het bedrijf. De aartsbisschop en Nobelprijswinnaar voor de Vrede is de peter van Close the Gap.

Concreet heeft Deloitte nu al voor een Digitruck in Zuid-Afrika gezorgd, een soort mobiele ict-klas die volledig werkt op zonne-energie. En hoe meer stappen ze in dat bedrijf nog zetten tot eind april, hoe meer computers er in die truck terechtkomen. Blijven stappen, is dezer dagen dus nog steeds het motto bij Deloitte.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?