Winnaar halve marathon gediskwalificeerd omdat hij verkeerde race liep

Afgelopen weekend won Omar Ahmed met vier minuten voorsprong de halve marathon in het Britse Bristol, maar de atleet uit Birmingham werd gediskwalificeerd omdat hij zich eigenlijk voor een andere race had ingeschreven ...

Ahmed had zich ingeschreven voor de Bristol 10K, een wedstrijd die op hetzelfde moment en op dezelfde plaats gelopen werd als de halve marathon. De deelnemers van beide races startten in hetzelfde startvak, maar moesten op een bepaald moment op het parcours een andere afslag nemen.

“Ik meende dat ik de 10K aan het doen was”, doet Ahmed zijn verhaal in The Bristol Post. “Maar toen ik bijna 10 km in de benen had, begon ik te twijfelen en vroeg ik aan iemand of dit een 10K was. Het antwoord was ‘nee, dit is een halve marathon’. Daarop heb ik mijn tempo wat laten zakken. Het is ongelooflijk dat ik uiteindelijk een persoonlijk record op de halve marathon gelopen heb.”

Ahmed, die onderweg dus ergens de verkeerde afslag genomen had, won de halve marathon in een persoonlijk record van 1 uur en 3 minuten. Maar lang heeft hij niet van zijn overwinning kunnen genieten, want de organisatie besliste om hem te diskwalificeren. “Ahmed was ingeschreven op de 10K en niet op de halve marathon. Hij maakte dus officieel geen deel uit van de race. We kunnen niet anders dan hem te diskwalificeren.”

De overwinning werd zo in de schoot geworpen van Chris Thompson, die 1 uur en 7 minuten nodig had voor de 21 km.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?