Wie loopt Tatiana Silva achterna?

Tatiana Silva neemt op 6 oktober deel aan de Brussels Half Marathon. De ex-Miss België is op zoek naar 100 mannen en vrouwen die met haar willen meelopen en zo de strijd tegen borstkanker steunen.

De Brussels Marathon & Half Marathon staat dit jaar mede in het teken van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne waarvan Tatiana Silva ambassadrice is. Ze wil met 100 andere sportievelingen al lopend de strijd tegen borstkanker steunen en samen over de meet komen.

“Zelf ben ik voor het eerst beginnen lopen begin maart volgens een trainingsschema van Think-Pink”, zegt Silva. “Voldoende bewegen is één van de weinige dingen die je zelf kunt doen om je kansen op borstkanker te verminderen. En lopen kan je een enorme voldoening geven. Daarom ben ik op zoek naar 100 vrouwen en mannen die mee willen lopen en die fondsen willen helpen inzamelen voor de strijd tegen borstkanker”.

Indien de deelnemers zich engageren voor dit project wordt van hen verwacht om een minimum van 250 euro in te zamelen ten voordele van de strijd tegen borstkanker. In ruil voor hun inzet ontvangen de lopers niet alleen een tof looptruitje, ze krijgen ook trainingsadvies op maat.

De bedoeling is dat het loopniveau geleidelijk aan wordt opgebouwd richting oktober. “Hiervoor gaan we ook gezamenlijke trainingssessies organiseren, maar wie wenst kan ook online en telefonisch begeleid worden”, zegt Evy Pieters, coördinator van Run for Think-Pink. “We wensen wel op te merken dat een matige conditie wel een vereiste is om dit jaar te kunnen deelnemen aangezien het opbouwen naar een halve marathon van nul toch enige tijd in beslag neemt.”

Naast de sportieve begeleiding voorziet Run for Think-Pink ook begeleiding wat de sponsorwerving betreft. “Een som van 250 euro inzamelen is niet niets, doch merken wij uit ervaring dat iedereen die zich een beetje inzet vlot zijn/haar sponsorbedrag inzamelt”, aldus Pieters.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?