Wie heeft tips over lopen & allergie en helpt een van onze lezers?

Het ergste aan lopen is niet kunnen lopen, wordt weleens gezegd. Daarom heeft een van onze lezers jullie tips nodig.

Deze week kregen we van een van onze lezers de vraag of we onderstaand probleem wilden voorleggen aan onze andere lezers. Zo hoopt de persoon in kwestie tips te krijgen van lopers die in een soortgelijke situatie zitten. Wie nuttige tips heeft, kan reageren via Twitter en Facebook, of stuurt een mailtje naar redactie@running.be. Wij verzamelen de beste tips en sturen ze door naar de lezer die ons de vraag stelde.

Lopen en allergie

“Sinds een jaar of drie kreeg ik heel af en toe, tijdens het lopen, een allergische reactie: handpalmen en voetzolen die jeuken, moeilijke ademhaling, ogen die opzwellen, uitslag. Het was niet afhankelijk van waar ik liep (bosrijke omgeving of niet). Uiteindelijk ben ik toch naar een allergoloog gestapt. Ik heb blijkbaar Inspanningsgerelateerde Allergie oftewel Exercise-induced anaphylaxis (EIA). Dat wil zeggen dat ik een bepaald voedsel kan eten en geen allergische reactie krijg. Of lopen zonder dat ik een reactie krijg. Maar de combinatie van de twee triggert soms dus zulke reactie.”

“De dokter raadde aan niet alleen te lopen, maar dat is geen optie. Nog een advies: 4 tot 6 uur voor het lopen niet eten, maar tenzij ik nuchter ga lopen, loop ik dan met honger. Bovendien mag ik nu niet meer gaan lopen of sporten zonder EpiPen bij de hand. En daarmee bedoelde de dokter echt: binnen handbereik. Zijn er nog lezers van running.be die dit probleem kennen? Hebben jullie tips? Waar steken jullie die EpiPen tijdens het lopen? Hoe zorg ik ervoor dat ik zonder honger loop? Ik loop trouwens hoogstens 10 kilometer, 2 à 3 keer per week.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?