West-Vlaming wil Ronde van Vlaanderen uitlopen

Hugo Derycke wil de twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen het parcours in één keer uitlopen, goed voor 264,9 km en 19 hellingen. De opbrengst van deze stunt gaat naar het Kinderkankerfonds.

Hugo Derycke is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om extreme uitdagingen. Zo liep de 48-jarige Avelgemnaar vorig jaar de Spartathlon uit. Dit jaar wil hij het parcours van Vlaanderens Mooiste in één ruk uitlopen. Hij start op vrijdag 3 april in alle vroegte in Oostkamp en hoopt op zaterdag 4 april tegen de avond in Oudenaarde te finishen. Hij zal zich dan wel een weg moeten banen tussen de deelnemers aan de Ronde van Vlaanderen Cyclo.

Niemand deed Derycke deze stunt ooit al voor. De uitdaging is enerzijds de afstand van 264,9 km, goed voor zes achtereenvolgende marathons, en anderzijds de negentien fikse hellingen zoals de Taaienberg, Koppenberg en Paterberg.

De eerste 90 km zijn dan wel vlak, maar de laatste 50 km moet Derycke nog liefst acht hellingen overwinnen. “Niet te onderschatten, vooral omdat de vermoeidheid me na een tijd parten kan spelen door de extreme loopduur van minimaal 36 uur”, zegt de West-Vlaming in Het Laatste Nieuws.

Het wordt ook oppassen voor blessures. “Ik ben sinds eind november aan het trainen en loop tot 40 kilometer per dag. Daar zitten ook heuveltrainingen bij. Zo verkende ik al enkele keren de Paterberg, Oude Kwaremont, Tiegemberg, Eikenberg en Wolvenberg.”

Derycke zal tijdens zijn uitdaging tijdig bevoorraad worden door een begeleider op de fiets. “Ik overleef op boterhammen met boter en confituur, rijsttaartjes, pasta, bananen, sportdrankjes en water en cola.”

De Avelgemnaar wil met zijn stunt geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. “Iedereen kent wel iemand in zijn familie of vrienden- of kennissenkring die door kanker getroffen wordt. Dat zet een mens aan het denken omdat het een gevoelige snaar raakt. Mogelijk plaatsen we een collectebus aan de start van de Ronde voor wielertoeristen. Als elke deelnemer 1 euro stort, zitten we meteen aan een mooi bedrag.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?