Wereldwijde loopwedstrijd zonder finish

Op 4 mei zal Ieper het toneel vormen voor de Wings for Life World Run, één van de meest bijzonder loopevenementen ooit. De hele wereld loopt die dag voor diegenen die het niet meer kunnen.

Duizenden lopers, verspreid over zes continenten en 35 landen zullen op 4 mei starten op de Wings for Life World Run. Ze doen dit allemaal gelijktijdig om 10u UTC en dus in verschillende licht- en weersomstandigheden. In België wordt er gelopen in de stad Ieper, waar het startschot op de Grote Markt zal weerklinken om 12u ’s middags. Op dat moment is het in Taiwan bijvoorbeeld al avond en in Florida nog vroeg in de ochtend.

Het parcours heeft geen vaste afstand of traditionele eindsteep, want die wordt bepaald door de ‘catcher car’. Een half uur nadat de lopers gestart zijn, zal de wagen hetzelfde parcours volgen en steeds versnellen. Van zodra de auto de loper inhaalt, eindigt de run voor de loper. Na 1u10′ passeert de wagen het 10km-punt, na 1u48′ dat van de 20km en zo gaat het steeds harder. De laatste loper die ingehaald wordt, is de Wings For Life World Run kampioen.

De integrale opbrengst van dit internationaal loopevent gaat naar het goede doel : Wings For Life Spinal Cord Research Foundation. Wereldwijd zijn er meer dan drie miljoen mensen met een ruggenmergletsel en deze non profit organisatie zal het ingezamelde geld gebruiken om hiervoor een remedie te vinden. De deelnemers lopen met andere woorden voor diegenen die het niet meer kunnen.

VAN LIERDE EN THIAM LOPEN VOOR HERREMANS

Triatleet Marc Herremans en tweevoudig wereldkampioen motorcross Heinz Kinigadner zijn de ambassadeurs van dit evenement. “Deze Wings For Life Worldrun is een fantastisch initiatief”, aldus Marc Herremans. “Iedereen, overal ter wereld, loopt, niet dezelfde afstand maar wel met hetzelfde doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor veelbelovende onderzoeksprojecten en dat is hartverwarmend.”

De Belgische topatleten Frederik Van Lierde en Nafissa Thiam lopen op 4 mei alvast mee in Ieper. In de rest van de wereld smeren David Coulthard, surficoon Robby Naish, Eddie Jordan, Luc Alphand en Sabrina Mockenhaupt hun benen al in voor de World Run. Iedereen, ouder dan 18, kan zich tot zondag 20 april inschrijven op wingsforlifeworldrun.com, waar ook de route en alle andere informatie te vinden is. Wie niet mee loopt, kan alles toch beleven want de runs worden live uitgezonden.

De prijs per deelnemer bedraagt 40 euro en gaat volledig naar het goede doel Wings For Life. De organisatie voorziet een loopshirt, bevoorrading (om de 5 km) en het ophalen van wie door de ‘catcher car’ werd ingehaald. Voor bedrijven en organisaties zijn er groepsinschrijvingen mogelijk. De organisatie en de campagne van de wedstrijd wordt volledig bekostigd met behulp van sponsors en de goodwill van Belgische media en promo-acties van Belgische bedrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?