Wereldrecordpoging tijdens DVV Verzekeringen Antwerp Marathon

Op zondag 23 april vindt de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Voor twee mensen dé gelegenheid bij uitstek om een wereldrecordpoging te ondernemen.

Serge Van Autreve en Pieter Van Tieghem (zie foto hieronder) liepen vorig jaar de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles. Op zich niets speciaals, ware het niet dat Pieter in een rolstoel zat en Serge hem 16 kilometer lang voortduwde. Ze kwamen na 1 uur en 27 minuten over de finish.

Aan de aankomst op Linkeroever stopte hun avontuur niet. Ze beloofden elkaar dat ze over een jaar opnieuw zouden deelnemen aan het grootste loopevenement van ons land. Maar over een maand laten ze de 10 Miles links liggen en gaan ze voor de marathon. Meer zelfs: Pieter en Serge doen een aanval op het wereldrecord marathon waarbij een loper iemand in een rolstoel voortduwt. Die besttijd staat voorlopig op naam van Ronny De Cocker en Antonio Ventriglia, die de Great Breweries Marathon vorig jaar afwerkten in 3 uur, 35 minuten en 36 seconden.

De uitdaging van Serge en Pieter staat in het teken van het project U/TURN. Die vzw organiseert avontuurlijke tochten voor mensen met een functiebeperking. Denk daarbij aan vulkanen beklimmen in Nicaragua of gletsjers overwinnen in IJsland. Triatlete Sofie Goos is meter van het project. Haar schoonzus Sara zit ook in een rolstoel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?