Wereldrecord op loopband in Lokeren

Twaalf atleten van de Lokerse atletiekvereniging AVLO hebben een plaatsje in het Guinness Book of World Records veroverd. Ze legden in estafette 100 kilometer op een loopband af in 5u01'20".

Het 12-koppige wereldrecordteam bestond uit AVLO-atleten Wouter Steyfkens, Joris Keppens, Ruben Van Praet, Levi Hoste, Toon De Bruyne, Kevin Bonnaerens, Davy De Schryver, Dieter Vanstreels, Steven De Loose, Pieterjan De Bosscher, Stijn D?heer en Berten De Vleeschauwer.

Zij moesten een gemiddelde snelheid van 18,6 km/u aanhouden om het record te breken. Dat stond op naam van een Australisch team met daarin onder andere Craig Alexander, drievoudig winnaar van de Ironman van Hawaii.

De gemiddelde snelheid van de twaalf AVLO-atleten bedroeg uiteindelijk net geen 20 km/u. De Waaslanders braken de vorige besttijd met liefst 23 minuten en liepen de Australiërs op ruim zeven kilometer achterstand.

De Waaslanders hadden dan ook niets aan het toeval overgelaten en enkele trainingen op de loopband uitgevoerd in aanloop naar de recordpoging. Vooral de wissels, want elke atleet werkte vier keer 2.000 meter af, waren geen sinecure. Deze moesten immers bij voorkeur aan recordsnelheid gebeuren.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?