Wereldkampioen snowboarden pakt uit met ijskoude loopstunt

Als wereldkampioen Big Air doet Andri Ragettli met zijn snowboard de ene stunt na de andere. Maar ook op loopvlak zit de 23-jarige Zwitser niet om een stunt verlegen ...

Ragettli zette vorige week een filmpje op YouTube over een looptocht van 10 km die hij gedaan had. Niks spectaculairs, ware het niet dat hij zijn looptocht blootvoets deed en slechts gehuld in een korte broek en een muts. En dat bij vriestemperaturen en sneeuw. Aanvankelijk was het plan om 5 km te gaan lopen, maar omdat het onderweg zo vlot liep, verdubbelde Ragettli de afstand. Dat er door de bijtende kou blaren op zijn voetzolen waren gekomen, had hij onderweg niet gemerkt omdat zijn benen door de kou gevoelloos geworden waren.

De blootvoetse sneeuwtocht van Ragettli, die deze week zijn wereldtitel Big Air verdedigt op de X-Games in Aspen en volgende maand een van de topfavorieten is op de Olympische Winterspelen in Peking, is een behoorlijk straffe stunt. Maar lang nog niet zo straf als wat Jonas Felde Sevaldrud vorig jaar presteerde. De Noor brak eind januari 2021 het wereldrecord blootvoets de halve marathon lopen op sneeuw of ijs. Sevaldrud voltooide de 21 km in 1u44’58” en verbeterde daarmee het vorige record met meer dan een halfuur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?