Wereldkampioen BBQ loopt over

Voormalig wereldkampioen barbecuen Peter De Clercq heeft een vijftiende boek uit. 'Het Lekkere Buitenleven' is geen BBQ-boek, maar bevat wel een hoofdstuk over zijn nieuwste passie: lopen!

Peter De Clercq schreef al heel wat over barbecuen, maar in zijn vijftiende boek gooit hij het over een andere boeg. “De aandacht gaat vooral naar wat je in de natuur vindt. Kruiden uit het bos, de groenten van je eigen moestuin of een stukje wild van op het veld. Daarmee gaan we aan de slag in de buitenkeuken”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

De chef-kok van restaurant Elckerlijc woont op een boogscheut van het Drongengoed. Dat bos zorgde voor de nodige inspiratie. “Ik werd 40 jaar en ik wou gezonder beginnen leven. Daardoor ben ik begonnen met joggen in het Drongengoed. Het bos ligt wel in mijn achtertuin, maar het was pas door er ook ’s morgens door te lopen, dat ik besefte wat voor een rijkdom het betekent.”

“Ik ben ondertussen tien kilo lichter geworden, maar ook de inspiratie voor nieuwe gerechten kwam vaak door die ochtendlijke jogging. De geur van droog hooi kwam ik bijvoorbeeld vaak tegen en ook bosduiven zag ik er geregeld. Daar heb ik dan een heel mooi gerecht mee ontwikkeld”, aldus De Clercq.

De chef-kok begon anderhalf jaar geleden te joggen. Ondertussen liep hij al een halve marathon en in oktober wil hij in Amsterdam een volledige marathon lopen. “Er is een nieuwe wereld voor me opengegaan. Het lopen heeft mij zoveel inspiratie in mijn keuken dat ik verslaafd ben geworden.”

Ook running.be magazine legde Peter De Clercq op de rooster. Het interview lees je in het meinummer. We geven dan ook enkele exemplaren van zijn nieuwe boek weg, dus hou onze Facebook-pagina in de gaten!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?