Welke oefeningen kan je doen om de lopersknie te voorkomen?

Een lopersknie, ook wel bekend als runner's knee en het illotibiale bandsyndroom, is een van de meest voorkomende blessures bij lopers. Deze oefeningen helpen je de hardnekkige kwetsuur te vermijden.

Met functionele oefeningen om je spieren en gewrichten te versterken, kan je het risico op veelvoorkomende loopblessures significant verminderen. In het nieuwste nummer van runningBE magazine legt bewegingscoach Aron Verhaeghe je uit hoe je een lopersknie, shin splints en peesontstekingen met de juiste oefeningen kan voorkomen.

LOPERSKNIE
Bij een lopersknie ervaar je last ter hoogte van de knie en/of heup. Het komt erop aan om je (heup)spieren goed te mobiliseren.

Oefening #1: Glute clamshell
– Doe een kleine weerstandsband om je knieën, ga op je zij liggen en leg je benen op elkaar met je knieën in een hoek van 90 graden.
– Steun op je elleboog en til je heupen van de grond. Breng je bovenste knie naar omhoog, zodat je benen een ruit vormen. Houd deze positie 2 seconden aan en laat dan in 2 seconden je knie zakken.
– Herhaal 10x aan elke kant.

In het runningBE magazine krijg je meer oefeningen om blessures te voorkomen. RunningBE magazine is verkrijgbaar in de supermarkt, Standaard Boekhandel en dagbladhandels. Je kan het ook bestellen via onze webshop of het artikel over blessurepreventie hier digitaal lezen.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?