Weergoden korten Everest Marathon in

136 dapperen hebben vorige week deelgenomen aan de Tenzing-Hillary Everest Marathon. De hoogste 42 km ter wereld werd wel ingekort door de slechte weersomstandigheden. Bekijk de foto's!

De Tenzing-Hillary Everest Marathon is een jaarlijks eerbetoon aan het bereiken van de top van de berg door Sir Edmund Hillary en zijn sherpa Tenzing Norgay op 29 mei 1953. Normaal gezien start de wedstrijd aan het Everest Base Camp op 5.364 meter hoogte, om 2.000 meter lager te finishen in de stad Namche Bazar. Door de slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd echter ingekort en werd het startschot gegeven in Gorkashep.

De Nepalezen bewezen nog maar eens het best om te kunnen met de inspanning op grote hoogte door zowel bij de mannen als bij de vrouwen het volledige podium in te palmen. Sudip Kulung won in 3u52’09”, terwijl de Pool Robert Celinski als eerste niet-Nepalees finishte in 4u39’39”.

Naast de marathon was er ook nog een ultramarathon over 60 km, gewonnen door de Nepalees Samir Tamang in 7u17:55″, en een halve marathon. Onze landgenoot Jeremy Kersten werd 2de op de 21 km in 3u42’46”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?