Week van het Bos brengt 3 nieuwe natuurlopen met zich mee

Goed nieuws voor de lopers die graag in de natuur sporten, want naar aanleiding van de Week van het Bos lanceert het Agentschap voor Natuur en Bos 3 nieuwe natuurlopen.

De Week van het Bos loopt dit jaar van 8 tot en met 15 oktober en brengt 3 nieuwe natuurlopen met zich mee. Zo’n natuurloop is een bewegwijzerde omloop die in een uniek natuur- en bosgebied ligt en het perfecte bewijs dat je sport en natuur uitstekend met elkaar kan combineren.

Momenteel zijn er in Vlaanderen 13 natuurlopen, maar die teller staat aan de eind van de Week van het Bos op 16. Het Agentschap voor Natuur en Bos introduceert volgende nieuwkomers …

1. Chartreuzenbos (Holsbeek, 8 oktober): de vierde natuuromloop in Vlaams-Brabant trapt de Week van het Bos af. Er zijn drie looptrajecten. Een makkelijke route voor de beginner (2,3 km), een zwaarder parcours met enkele serieuze hellingen (5,4 km) voor de meer ervaren loper en een tussenvariant (4,2 km).

2. Hazewinkel-Het Broek (Willebroek, 15 oktober): hier vind je twee omlopen (5,8 en 9,7 km). Je kan beide groene omlopen in de mooie Rupelstreek ook makkelijk combineren. 

3. Buggenhoutbos (Buggenhout, 15 oktober): liefst drie routes vind je in dit uitgestrekte natuurgebied. De kortste route telt 4,1 km. Daarnaast heb je trajecten van 4,7 en 6,1 km die je onder meer langs recente bosaanplantingen leidt.

Het Agentschap voor Natuur en Bos is constant bezig met het aanbod natuurlopen uit te breiden. Later dit jaar mogen ook Genk (Klaverberg) en De Panne (Ooshoekduinen/Westhoekreservaat) zo’n natuurloop verwelkomen. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?