Wedstrijd lopen in je eentje

Wil je een wedstrijdelement toevoegen aan je training? Met de gratis app Run With Friends neem je het via Facebook op tegen een vriend of een willekeurige tegenstander.

Run With Friends is natuurlijk niet de eerste app waarmee je met of tegen anderen kan lopen. Bij RunKeeper bijvoorbeeld kan je ook aangeven dat met anderen loopt en met de Nike+ GPS app kan je een challenge aangaan en zoveel mogelijk kilometers in een bepaalde tijd pproberen afleggen.

Run With Friends werkt net omgekeerd: het gaat erom om zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. Na het (verplicht) inloggen via Facebook kan je de te lopen afstand kiezen en bepalen wie je tegenstander wordt: een vriend of een willekeurig persoon. Ook je muziekkeuze kan je op voorhand vastleggen.

Eens de wedstrijd is gestart, zie je op het scherm de gelopen afstand en tijd en hoeveel je voor of achter ligt op je tegenstander. Onder je eigen statistieken staan die van je concurrent om mee te vergelijken.

Leuk detail: tijdens het lopen geeft de app je audio-updates over hoe je tegenstander het doet, zodat je eventueel een tandje kan bijsteken. Run With Friends houdt ook het aantal winsten, verliezen en gelijke standen bij.

Van zodra een Facebookvriend jouw tijd verbetert, krijg je automatisch een uitnodiging om hem opnieuw te kloppen. Een behoorlijk competitieve app dus!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?