Wedstrijd lopen in de vrieskou? Hou hier rekening mee

Vanaf dit weekend lijken we vertrokken voor een langere koude periode, waarbij het kwik amper boven het vriespunt uitkomt. Ga je toch een wedstrijd lopen? Denk dan hieraan ...

1. Warm binnen op

Voor de start van een wedstrijd (en eigenlijk van eender welk loopje) is opwarming cruciaal. En zeker in extreem koude weersomstandigheden. Bij ijzige temperaturen is het een goed idee om je spieren binnen op te warmen. Is daar geen plaats voor, strek dan even de benen en doe een opwarmingsloopje. In ons januarinummer lees je trouwens een artikel over hoe een goede opwarming eruitziet.  

2. Zoek een compagnon

Afzakken naar een wedstrijd in extreme koude, doe je het best niet alleen. Op een loopevenement is de kans groot dat je de laatste vijftien tot twintig minuten voor de start in je startvak stilstaat. Een extra vest en trainingsbroek zijn dan geen overbodige luxe. Heb je iemand bij je, dan kan je enkele minuten voor het startschot die twee kledingstukken nog snel kwijt.

In ons januarinummer geven we 5 tips om een koude wedstrijddag succesvol te doorstaan. Het nieuwste magazine ligt nu in de winkel, maar je kan het artikel hier ook digitaal raadplegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?