Wedstrijd loopt in het honderd door kwajongensstreek

Een flauwe plezante heeft afgelopen weekend de Kraftman's Trail Run Rotem in de war gestuurd. Er kon geen klassement opgemaakt worden omdat er na de sabotage van enkele wegwijzers een aantal deelnemers te snel finishte.

“Er was op het parcours een pijl verdraaid en een boomstam, die de richting aangaf, verzet”, zegt organisator Jean-Pierre Pusceddu in Het Belang van Limburg. “Heel vervelend, al zijn trailrunners in de eerste plaats loopliefhebbers en geen wedstrijdlopers. We vermoeden dat dit het werk is van een kwajongen uit de buurt. We overwegen nu om de volgende keer camera’s te installeren en om klacht tegen onbekenden in te dienen.”

Door de parcoursverandering liepen een aantal deelnemers te vroeg over de finish. De organisatie loste het probleem op door ze enkele extra rondjes te laten lopen. “We hebben vervolgens beslist om geen klassement op tijd op te maken, alleen op naam. Er was dus ook geen prijsuitreiking.”

Bijna alle 200 deelnemers namen het sportief op, slechts enkelen wilden hun inschrijvingsgeld terug. “Wie wil, mag in oktober gratis deelnemen aan de trail marathon in Maasmechelen of aan de volgende trail run in Rotem“, besluit Pusceddu.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?