Wat is een goede trailschoen?

De trailruns winnen steeds meer aan populariteit, waardoor het aanbod trailschoenen ook groter en groter wordt. Hoe vind je tussen de vele opties de juiste trailschoen? Bastiaan Schellekens van New Balance geeft tips aan de hand van drie modellen.

Wat zijn de kenmerken van een goede trailschoen? Schellekens: “Een goede trailschoen is stevig gemaakt, loopt mooi recht over de weg, beschermt enkel en voet tegen plotse bewegingen naar links of rechts, en is bestand tegen slecht weer. Vooral het bovenwerk is steviger. Als je een goede trailschoen draagt, merk je ook meteen een prima balans tussen stevigheid en flexibiliteit. Je zou denken dat een trailschoen duurder is door het productieproces en de andere materialen, maar dat is niet zo. Zowel weg- als trailschoenen zitten min of meer in dezelfde prijsklasse.”

De kloof tussen weg- en trailschoen wordt steeds vager. Schellekens: “Trailschoenen die dichter aanleunen bij een wegschoen zijn tegenwoordig erg populair. Bij New Balance onderscheiden we drie trail-doelgroepen: de echte loper die de zware trails opzoekt, de fitnessrunners die lopen als onderdeel zien van hun krachttraining en doorgaans een schoen met meer grip zoeken, en ook wandelaars. Zij verkiezen steeds meer een soepele, stevige trailschoen boven de traditionele wandelschoen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?