Wat als … je spiegel een activity tracker was?

De boze stiefmoeder van Sneeuwwitje vroeg destijds aan haar spiegel wie de mooiste van het land was. Tegenwoordig kan zo'n spiegel ook vertellen wat haar vetpercentage is.

De Naked 3D Fitness Scanner verscheen ongeveer een jaar geleden ten tonele, maar kan je vanaf nu ook kopen. Wie hem nu bestelt, heeft tegen eind dit jaar een interactieve spiegel in zijn huis. Daar tel je voorlopig wel een kleine 700 euro voor neer.

We horen je al denken: voor dat geld mag die spiegel wel wat meer doen dan laten zien of mijn haar al dan niet goed ligt. Gelukkig voldoet de Naked 3D Fitness Scanner aan die eis, want hij is de eerste 3D fitnesstracker ter wereld. De spiegel werkt samen met een bijbehorende weegschaal. Eens je daarop staat, scannen sensoren in de spiegel gedurende 20 seconden je lichaam. De weegschaal draait terwijl ook helemaal rond, zodat de spiegel heel je lichaam kan scannen.

De resultaten zie je vervolgens op je smartphone, via de Naked-app: lichaamsgewicht, vetpercentage en omtrek. Het is ook handig dat je kan zien waar je spiermassa gewonnen/verloren hebt ten opzichte van de vorige meting. Hetzelfde geldt voor vetpercentage. De app houdt van de diverse parameters uiteraard ook de evolutie bij. 

Check het filmpje hierboven voor een snelcursus Naked 3D Fitness Scanner.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?