Wat als iedereen over zijn hobby zou praten zoals lopers dat doen? (VIDEO)

Het had een sketch uit 'Wat als?' kunnen zijn, maar het is het Amerikaanse onlinecollectief 'CollegeHumor' dat deze leuke sketch over lopers bedacht...

In de sketch steken de acteurs de draak met de gepassioneerde manier waarop vele lopers over hun hobby vertellen. “Het viel me op dat lopers continu over hun hobby aan het praten zijn en dat is uniek in vergelijking met mensen met andere hobby’s”, legt Siobhan Thompson, de bedenker van de sketch, uit.

“Op de social media posten ze loopselfies, de tussentijden van hun ochtendloop, een foto van hun nieuwste paar loopschoenen,… En als je naar hun laatste wedstrijd vraagt, krijg je te horen hoe de race minuut per minuut verlopen is.”

Thompson wil de mooie hobby die lopen is allerminst belachelijk maken. De enorme populariteit van het lopen fascineert haar en ze heeft ook een verklaring voor het gegeven dat lopers zo vaak over hun hobby praten. “Iedereen heeft iets met lopen. Iedereen heeft in een bepaalde periode in zijn of haar leven met regelmaat de loopschoenen aangetrokken, weet dus hoe het voelt en kan er over meepraten.”

Als je het ons vraagt is de beste passage uit de sketch diegene waarbij twee mensen die lezen als hobby hebben een ‘Color Run-experience’ krijgen…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?