Warme Freiburg marathon maakt slachtoffers

De vroege 'warmtegolf' van afgelopen weekend maakte meteen heel wat slachtoffers op de marathon in het Duitse Freiburg.Tachtig deelnemers moesten verzorgd worden, van wie tien in het ziekenhuis. Eén persoon werd succesvol gereanimeerd.

Heel wat deelnemers hadden tijdens het lopen verfrissing nodig. (foto Ralf Graner/René Rosin)
Het was met 25°C erg warm voor de tijd van het jaar, maar toch is het opvallend dat er zoveel slachtoffers vielen in Freiburg. “Het heeft er alles mee te maken dat door de lange winter de omschakeling van trainingen naar wedstrijden relatief kort is. Als de temperaturen dan vrij plotseling stijgen naar zomerse waarden wordt het nog lastiger”, aldus de organisatie in de Südkurier.

Daarbij komt ook nog eens dat de bomen nog niet volledig in het blad zitten en er dus weinig schaduw is. Sommige deelnemers hebben de omstandigheden dan ook onderschat en dronken te weinig, heowel de organisatie het aantal medische en drankposten gezien de weersvoorspeliikng al had uitgebreid. 

Thuisloper Nils Schallner won de Freiburg Marathon in 2u28:23. In totaal namen ruim 11.000 lopers deel aan de verschillende wedstrijden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?