Warme en geslaagde 36ste editie van Dwars door Brugge

In Brugge is zondag de 36ste editie van Dwars door Brugge gelopen in het kader van de Argenta Running Tour. Het was een erg zonnige uitgave op een lichtjes gewijzigd parcours door werken aan de Koning Albert I-laan.

Ongeveer 6500 sportievelingen stonden aan de start, waarvan een tweeduizendtal op de 5 km en ook 400 kinderen aan de Chiquita Kids Run van 1 km. De rest waagde zijn kans op de populaire 15 km.

Vanaf de Balkonrotonde liep het parcours via de Canadastraat, de Abdijbekestraat en de Magdalenastraat richting Smedenpoort. Daarna deed deze mooie wedstrijd haar naam alle aan en ging letterlijk Dwars door Brugge met passages langs onder andere ’t Zand, het Belfort, het Concertgebouw en uiteraard de prachtige Brugse Reien. De finish was opnieuw in de Spoorwegstraat.

Scholencampus Ter Groene Poorte in de Spoorwegstraat was traditiegetrouw dé centrale locatie. In het indrukwekkende Kids Village konden de jongste deelnemers hun tijd aangenaam besteden. Achteraf was de massagestand erg in trek en de volwassen finishers waren allemaal verzot op de verfrissende Brugse Zot die ze gratis konden afhalen, aangeboden door partner Brouwerij De Halve Maan.

UITSLAGEN

Bij de heren ging de zege op de 15 km naar Ramdan Snoussi in 47’01”. Hij had daarmee 1’01” voorsprong op Alexander Diaz Rodriguez en 2’14” op Koen Naert. Bij de dames was Gwendolyn De Deyne de beste in een tijd van 59’12” voor Annemie Danneels in 1u03’07” en Miek Vyncke, die afklokte op 1u05’05”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?