Warmathon Hasselt houdt gelijke tred met hoofdstad

Twee van de zes Warmathons zijn achter de rug. Hasselt liep zich maandag warm en boekte een mooi resultaat. En het kilometerrecord van dit Warmathon-seizoen werd scherper gesteld.

Op de atletiekpiste in Kiewit waren er net als in Brussel zo’n 4000 lopers die meededen aan de Warmathon. Gezien heel wat mensen zich op een maandagmiddag wat moeilijker kunnen vrijmaken dan op een zondag, is dat een zeer mooi aantal. Al die lopers zamelden bijna evenveel in als hun collega’s uit de hoofdstad: 38.210 euro tegenover 38.370. Voeg daar nog eens 7500 euro bij van Hello Bank en we komen aan een Warmathon-tussenstand van 84.040.

In Hasselt werd het Warmathonrecord van dit jaar trouwens al meteen verbeterd. Sammy Aerts uit de Limburgse provinciehoofdstad liep 22 rondjes, goed voor 50,6 kilometer in een tijd van bijna vijf uur. In Brussel was Danny Schoonheydt de grootste kilometervreter met 47,5 kilometer.

In Hasselt kwamen er ook enkele bekende mensen aan de start. Hans Van Alphen (die traint voor de marathon van New York) liep er bijvoorbeeld 6,9 kilometer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?