Warholm liep wereldrecord met Formule 1-schoenen

Sinds 1 juli is Karsten Warholm de snelste man aller tijden op de 400 meter horden. Maandag raakte bekend dat de 25-jarige Noor zijn WR gelopen heeft met splinternieuwe F1-schoenen van Puma.
F1-schoenen? Jawel, de schoenen waarmee Warholm op 1 juli in Oslo het 29 jaar oude wereldrecord van de Amerikaan Kevin Young op de 400 meter horden brak, zijn ontworpen door sportschoenenfabrikant Puma in samenwerking met Formule 1-team Mercedes, het team van wereldkampioen Lewis Hamilton.
“Om de beste spikes voor onze atleten te maken, hebben we de ingenieurs van Mercedes AGM Petronas F1 in contact gebracht met onze beste schoenenmensen”, zegt Puma-CEO Bjørn Gulden. “Met de input van onze atleten en hun coaches heeft het team de beste spikes ontwikkeld die Puma ooit heeft gemaakt.”
De superschoen van Warholm heet de Evospeed Tokyo Future Faster+ en bestaat uit ultralichte carbononderdelen. “Het is bijna alsof je op blote voeten loopt. De schoen is superdun en superlicht, maar biedt toch stabiliteit en ondersteuning”, zegt Leif Olav Alnes, de trainer van Karsten Warholm, in de Noorse krant Aftenposten.

Met de Evospeed Tokyo Future Nitro Faster+ heeft Puma nog een tweede F1-schoen uitgebracht. Het uithangbord hiervoor is de Canadese sprinter André De Grasse. “Het is best cool dat ik de carbonvezel in mijn spikes heb die in de F1-auto’s zitten waarin Lewis Hamilton racet”, zegt De Grasse, die in 2016 in Rio brons pakte op de 100 meter op de Olympische Spelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?