Wanneer moet je compressiekousen dragen?

Steeds meer lopers zweren bij compressiesokken om langer en beter te lopen. Maar helpen ze ook echt en wanneer heb je ze nodig?

Voor wat meer uitleg over compressiesokken gingen we langs bij Thomas Van de Put, zaakvoerder van Running Store Duffel. We schotelden hem voor een tussenspurtje in running.be magazine 6 snelle vragen over deze materie voor. Je vindt ze allemaal in ons novembernummer, al kan je ze hier ook digitaal lezen. Voor de lezers van deze website geven we al een vraag en antwoord weg.

Wanneer moet je compressiekousen dragen?
“Je doet ze het best aan tijdens elke fysieke inspanning. Omdat de kousen je bloedsomloop stimuleren, stroomt er tijdens het lopen meer zuurstof en energie naar de spieren. Bovendien dempen de kousen de schokken. Sommige modellen kan je gerust enkele uren na de training blijven dragen, om het herstel te bevorderen. De dag nadien voelen je benen weer fit. Of je de kousen mag blijven dragen na de inspanning, hangt af van hun compressievorm en -soort. Het merk Herzog raadt bijvoorbeeld aan om hun kousen zonder voet (tubes) alleen te dragen tijdens de training, omdat er anders vochtophoping in de voet kan ontstaan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?