Wanneer maak je melkzuur aan? Doe zelf de test

Melkzuur, we zijn er geen fan van. Zodra dat goedje zich begint op te stapelen, is het einde van de inspanning in zicht. Het loont dus de moeite om te weten wanneer je dat begint aan te maken. En da's niet zo moeilijk.

Het spreekt voor zich dat we je aanraden om langs te gaan bij een sportlabo zoals Energy Lab. Op basis van een inspanningstest kunnen de coaches je hartslagzones nauwkeurig bepalen, en bijgevolg ook je overslagpols (het punt waarboven melkzuur zich ophoopt in je spieren en bloed). Dit noemen we ook wel de anaerobe drempel. Hoe later je dit punt bereikt, hoe beter je uithoudingsvermogen.

Als je geen tijd of zin hebt om naar een sportlabo te gaan, kan je dat omslagpunt toch nog min of meer zelf bepalen. Daarvoor moet je een uur lopen aan de voor jou hoogst mogelijke snelheid. Het gemiddelde daarvan is bij benadering de snelheid rond je overslagpols. 

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?